Reportage Maha Shivratri 2010

Reportage Maha Shivratri 2013

Shri Krishna Janamashtami 2009

Soms kom je ergens en proef je direct dat er een plezierige sfeer hangt. Zo ook tijdens de viering van Krishna Janamasthami op13 augustus 2009 in de Shiv Mandir te Rotterdam. Er heerste een gezellige drukte en iedereen was in een vrolijke stemming. Hindu’s van alle leeftijden waren aanwezig, varierend van kleine kinderen, pubers, jongeren, volwassenen tot ouderen. De Murti’s waren aangekleed met mooie gewaden en prachtige bloemenkransen. Het was duidelijk een belangrijke dag.

Tijdens de puja zongen Bhakts uit volle borst mee met de bhajans ter ere van de komst van Krishna Bhagvaan. Verder waren er gezinnen, ouders met kinderen, broers en zussen die persaad offerden. Er waren meerdere Pandits aanwezig om hierbij te helpen.
Hoewel het door de drukte was uitgelopen, mocht dat de sfeer niet drukken. 

Met volle aandacht luisterde iedereen naar de katha over de Avatars van Vishnu Bhagvaan, waarin de relatie naar de problemen van nu werd gelegd.
Het moment waar iedereen op wachtte brak aan: Het licht werd gedoofd… en het was helemaal stil in de Mandir. Je kon de spanning en anticipatie voelen stijgen…

Op het moment dat Krishna Bhagvaan verscheen ging het licht aan en het feest barstte losIedereen kreeg de mogelijkheid om Bhagvaan heen en weer te wiegen en bloemen gemengd met gepofte rijst aan Hem te offeren, begeleid door vreugdevolle bhajans en dansende mensen die allen de komst van Shri Krishna Bhagvaan vierden.

Na de dienst was het feest nog niet afgelopen en werden er diverse hapjes uitgedeeld. Het was alsof het een grote familie was in de mandir.

Ook al is het ruim 5000 jaar geleden dat Krishna Bhagvaan op aarde is gekomen, vandaag de dag is het nog steeds een blijde gebeurtenis, waarbij de vreugde onder alle aanwezigen zeer zeker merkbaar is.

Hanuman Jayanti 2009

Hanuman Jayanti 2010 is in de Shiv Mandir Rotterdam uitbundig gevierd. Kijk hier naar een foto impressie van deze heilige dag.